wielke dzięki, zaraz poprawie juz poprawiona mam nadzije ze jest lepsza 1)Sniadanie 7:00 - Płatki owsiane 75g - mleko 0,5% 200ml - Kakao 10g(Dodaje do owsianki) - nasiona słonecznika 50g B:46g/T:43g/WW:71g/408kcal DAJ 2JAJA NASIONA NIE BEDA KONIECZNE. ALB ZOSTAW NASIONA W ILOSCI OK 30GR A DODAJ MIESO/RYBE 2)II sniadanie (szkoła) 11:30 i o [...]
[...] dużo. Wpisz w dziennik swoje zapotrzebowanie i się go trzymaj. Teraz jest dużo lepiej, ale: słonecznik zamień na orzechy (najlepiej włoskie, laskowe) lub inne źródło zdrowych tłuszczy. Jeżeli smażysz na oliwie, to… do smażenia wybieraj olej kokosowy lub masło klarowane. Inne oliwy, oleje rzepakowe, oleje z pestek winogron się do tego nie nadają.
[...] Koszt ** Czas 1h i 25min Składniki dla 4 osób: 25 dag ryżu 1 pęczek włoszczyzny 20 dag marchwii 3 dag margaryny 650 ml wywaru mięsnego (najlepszy) lub inny 3 dag tłuszczu do smażenia 15 dag szynki 2 łyżki curry 20 dag sera topionego 2 łyżki posiekanego koperku i szczypiorku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki przyprawy 1) W naczyniu rozgrzać [...]
[...] słabe żródło tłusczy. Jeśli olej rzepakowy, to jakis "kujawski" czy inny z masowej produkcji, to tez kiepsko. Dobry jest rzepakowy zimnotłoczony, natomiast nie nadaje się do smażenia. Do smażenia masło klarowane, smalec, olej kokosowy. Daj też tłuste mięsa, awokado, orzechy, oliwę. To nie działa tak, że tłuszcze roślinne sa dobre, a zwierzęce [...]
Olej lniany jest bardzo dobrym produktem do spozywania na zimno, nie nadaje sie do smażenia itd, pamietaj jednak ze ma charakterystyczny smak ja osobiście go nie toleruje. w porównaniu do oleju z ryb to on ma przyjemny smak :-> ja mam metodę na oliwy,lniane czy oleje z ryb leje te 20-30ml do kielonka do tego szklanka soku i jak wódeczkę nawet nie [...]
[...] z chorizo z wczorajszego obiadu- 324kcal, w składzie:papryka czerwona/żółta/zielona, pomidory, cukinia, ryż biały, chorizo pikantne, bulion rosołowy, oliwa z oliwek do smażenia. II ŚNIADANIE: Zupa pomidorowa z makaronem Capellini- 328kcal - Posiłek potreningowy. OBIAD: Kurczak duszony z jabłkiem i żurawiną, pieczone ziemniaczki, surówka z [...]
[...] forum (czy z tego mnie przekierowało, nie pamiętam...) no i właśnie najlepiej jest zaopatrzyć się w olej lniany i orzechy, bo to można w sumie na surowo wtrąbolić. Co do smażenia - jak inaczej przygotować kurczaka? Słyszałem, że gotowany kurczak smakuje jak papier, ale skoro zdrowiej, no to cóż mi zostało? Nie, to nie jest extra virgin, a [...]
patelnia do smazenia bez tłuszczu firmy tefal www.tefal.pl z Thermo-Spot TM taka czarwnoa kropka na środku który określa idalna temp smazenia. polecam. nie jest tania ale ta jakośc jest warta swojej ceny. mam i sobie chwalę
[...] które mają wysoką temperaturę dymienia. To co smażysz bardzo krótko - możesz i na zwykłym maśle albo oliwie. Ale podkreślam - króciutko. Olek kokosowy to nie tylko do smażenia - można stosować również i na włosy albo skórę. Pomidora, brokułów.. Nie wpisuj raczej w dziennik. Duńczyk w puszce to też niezbyt wybór. Już bym wolała śledzia w [...]
oliwa z oliwek zamiast kujawskiego, tak samo wolałabym bys zamiast pestek słonecznika jadla jakies orzechy lub migdały jak do smażenia to smalec dawaj I nie trzymasz ustalonej kaloryczności, podbij tłuszczem
https://youtu.be/5B9WcjOSOjk Trening nog. Bylem u Pawelka i odebralem pake z kejefdi: 4x dzemik , 2x galaretka ( ale Pawel wzial 1 bo zaczal redu i ssanie a ja I tak jade do Pl to mi nie potrzebna %) ) - syropy wanilia, czekolada z myprotein i z kejefdi wanilia , kokos i sraciatella - czosnek z myprotein - kwasa ALA 120 kaps 500 mg wyszlo 11f [...]
dzis mija 3 tydzien waga ~-2kg pas ~-5cm z 97 jest 92 inne wymiary chyyba bez wiekszych zmian choc fat leci z calego ciala coraz blizej diety LC obecnie jade na 150g ww w DT/50g ww w DNT dietka w DT wyglada tak: Naczczo: Bcaa powder 10g I posiłek/przedtreningowy: (14.oo) Tuńczyk 130g Keczup 20g Warzywa MCT 15ml 0-3 5g NoXidant 3x multiwitamina 1x [...]
[...] łatwo się przypala i powstaje z niego toksyczna akroleina. Tłuszcze powinny być przechowywane w temperaturze obniżonej do kilku stopni, bez dostępu światła i powietrza. Do smażenia powinno używać się oliwy z oliwek lub innych olejów. Ponieważ oleje ulegają szybkiemu utlenieniu powinno się stosować jak najmniejsze ich ilości a smażenie powinno [...]
majonez out, orzeszki ziemne out ser gouda do zastąpienia olej to do smażenia? out. Orzeszki ziemne na orzechy włoskie migdały zamień nie smaż, ew jak to nie do smażenia zastąp oliwą lub olejem lnianym do sałatek dobreprzed ttreningowy poisiłek ogólnie dziwny strasznie
[...] rozjaśniło mi się trochę w głowie :) Wklejam poprawiony jadłospis. Podsumowując: Zero glutenu, zero nabiału (no prawie zero, nie umiem zrezygnować z białej kawy :), do smażenia olej kokosowy, do sałatek oliwa, zamiast keczupu ocet balsamiczny do marynaty, do tego będę dodawać przyprawy przeciwzapalne, kurkuma, imbir, chilli, cynamon, [...]
[...] może być jak najbardziej używana nawet do długotrwałych obróbek termicznych. Za świetny przykład mogą posłużyć badania w których użyto oliwy z oliwek do wielogodzinnego smażenia. Olej ten jest bogatym źródłem silnych przeciwutleniaczy w związku z tym charakteryzuje się wysoką odpornością na działanie wysokiej temperatury. [...]
Co myślicie o tym ? Używaliście już tego tłuszczu do smażenia ? kosztuje 16 zł za 500 ml więc nie jest aż tak tragicznie drogi... a jak bezkaloryczny to czemu by nie spróbować :>
co do smazenia beztluszczowego napisalas zeby klasc mieso na bardzo gorącą patelnie. W ten sposob mieso nie uwolni tluszczow zawartych w sobie. Smazenie na poczatku na bardzo malym ogniu stopniowo wytopi tluszcz z miesa.
sa oliwy specjalne do smazenia a poza tym krotki okres nie zaszkodzi nawet extra virgin a z tym kurczakiem to nie zdarzylo mi sie nigdy, moze to nie piers z kury kupujecie a jakiegos kota albo psa Zmieniony przez - kk3 w dniu 2010-01-28 19:41:39
http://www.sfd.pl/Oleje_i_oliwy__zdrowe_t%C5%82uszcze_w_naszej_diecie-t201488.html "OLEJ RYŻOWY Olej o neutralnym smaku i zapachu. Polecany z uwagi na swoje walory jako olej sałatkowy. Znakomity także do smażenia ze względu na wysoką temperaturę dymienia i ograniczone wchłanianie tłuszczu przez potrawy. Olej rafinowany."